Jahodová bomba

01.05.2015 11:08

Suroviny : 

  • 300g zavárané jahody
  • 6 PL práškový cukor
  • 6 vajec
  • 6 PL vody
  • 6 PL polohrubej múky 
  • prášok do pečiva
  • Krém : smotana na šľahanie 
  • stužovač šľahačky
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 kyslá smotana
  • Želatína : 
  • 2 balíčky červené tortové želé 
  • 4 PL kryštálového cukru 
  • 500ml vody

Postup : 

  • V mise zmiešame práškový cukor s vajcami, prilejeme vodu, postupne pridáme polohrubú múky a na špičku noža prášku do pečiva. Cesto dôkladne vymiešame a pečieme v okrúhlej tortovej forme vyloženej papierom na pečenie pri 180 °C asi 15 až 18 minút. Upečený korpus necháme v tortovej forme vychladnúť. Šľahačom vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovadlom šľahačky a s vanilínovým cukrom. Primiešame kyslú smotanu a krém vylejeme na upečený vychladnutý korpus. Na krém rozložíme zavárané jahody.  Zmiešame červené tortové želé s kryštálovým cukrom a rozmiešame vo vode. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme 1 minútu. Želatínu odstavíme a za občasného premiešania necháme troška vychladnúť. Ešte teplou želatínou zalejeme jahody na torte.