Jahodová bomba
Suroviny :
- 300g zavárané jahody
- 6 PL práškový cukor
- 6 vajec
- 6 PL vody
- 6 PL polohrubej múky
- prášok do pečiva
- Krém : smotana na šľahanie
- stužovač šľahačky
- 2 vanilkové cukre
- 1 kyslá smotana
- Želatína :
- 2 balíčky červené tortové želé
- 4 PL kryštálového cukru
- 500ml vody
Postup :
-
V mise zmiešame práškový cukor s vajcami, prilejeme vodu, postupne pridáme polohrubú múky a na špičku noža prášku do pečiva. Cesto dôkladne vymiešame a pečieme v okrúhlej tortovej forme vyloženej papierom na pečenie pri 180 °C asi 15 až 18 minút. Upečený korpus necháme v tortovej forme vychladnúť. Šľahačom vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovadlom šľahačky a s vanilínovým cukrom. Primiešame kyslú smotanu a krém vylejeme na upečený vychladnutý korpus. Na krém rozložíme zavárané jahody. Zmiešame červené tortové želé s kryštálovým cukrom a rozmiešame vo vode. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme 1 minútu. Želatínu odstavíme a za občasného premiešania necháme troška vychladnúť. Ešte teplou želatínou zalejeme jahody na torte.