Kokosové ježe

01.05.2015 10:30

Suroviny : 

  • Cesto : 
  • 100g kryštálového cukru 
  • 100ml vody 
  • 200g práškového cukru 
  • 300g polohrubej múky 
  • 6 vajíčok 
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva 
  • Na obalenie :
  • čokoláda na varenie
  • cera
  • 100g práškového cukru

Postup : 

  • Kryštálový cukor dáme do malého hrnca skaramelizovať. Keď už je karamel tekutý, zalejeme ho vodou a stále miešame, aby sa karamelová hmota celkom roztopila. Karamelovú hmotu necháme vychladnúť
  • Vajíčka vyšľaháme mixérom s cukrom do peny. Potom do zmesi po lyžiciach zašľaháme vychladnutú karamelovú hmotu a postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180°c pečieme približne 30-35 minút. Po pečení necháme vychladnúť
  • Čokoládová poleva : Ceru dáme do malého hrnca a necháme roztopiť nad parou . Pridáme čokoládu na varenie a práškový cukor. V tejto zmesi neskôr obaľujeme vychladnuté cesto a následne ich obalíme v kokose 

Dobrú chuť :)