Kokosové ježe
01.05.2015 10:30
Suroviny :
- Cesto :
- 100g kryštálového cukru
- 100ml vody
- 200g práškového cukru
- 300g polohrubej múky
- 6 vajíčok
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- Na obalenie :
- čokoláda na varenie
- cera
- 100g práškového cukru
Postup :
- Kryštálový cukor dáme do malého hrnca skaramelizovať. Keď už je karamel tekutý, zalejeme ho vodou a stále miešame, aby sa karamelová hmota celkom roztopila. Karamelovú hmotu necháme vychladnúť
- Vajíčka vyšľaháme mixérom s cukrom do peny. Potom do zmesi po lyžiciach zašľaháme vychladnutú karamelovú hmotu a postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 180°c pečieme približne 30-35 minút. Po pečení necháme vychladnúť
- Čokoládová poleva : Ceru dáme do malého hrnca a necháme roztopiť nad parou . Pridáme čokoládu na varenie a práškový cukor. V tejto zmesi neskôr obaľujeme vychladnuté cesto a následne ich obalíme v kokose
Dobrú chuť :)